Ortodonti tedavisi Eskişehir’deki hastalar için ortodonti uzmanı Akın Pişiren tarafından özel kliniğinde, hastaların şikayetlerine, beklentilerine ve ihtiyaçlarına özel planlamalarla gerçekleştirilir.
Başlangıç: Ortodonti Randevusu
Ortodontik tedavi sunan Dr. Dt. Akın Pişiren Kliniği’nden hizmet alabilmek için ilk olarak muayene olunması gerekir. İlk muayene randevusu ise 0222 226 00 16 numaralı telefon aracılığıyla veya Dr. Dt. Akın Pişiren internet sitesindeki “RANDEVU AL” bölümünden alınabilir. İnternet sitesindeki randevu taleplerine en geç 24 saat içerisinde telefon aramasıyla geri dönüş sağlanır.
Oluşturulan randevu talebi doğrultusunda kliniğin müsaitliği değerlendirilir ve hastalara telefonla ulaşılarak iletişim bilgileri ile şikayetleri alınır. Böylece randevu oluşturulur ve onaylanır.
Muayene Öncesi
Hastaların kliniğe belirlenmiş olan saatte gelmeleri büyük önem taşır. Covid-19 tedbirleri nedeniyle; hastaların kliniğe randevu saatinden önce ya da sonra gelmeleri durumunda içeride hasta bulunuyorsa gelen hastalar sosyal mesafenin korunabilmesi adına bir süre klinik dışında bekletilebilir. Bu nedenle Covid-19 tedbirleri de göz önünde bulundurularak muayeneye verilmiş olan randevu saatinde gelinmesi rica edilir.
Klinik içi hijyen önlemleri tamamlandıktan sonra hasta ve yanındaki en fazla 2 refakatçisi kabul edilir. Hasta ve yakınlarından galoş giymeleri rica edilir ve klinik personeli kızıl ötesi ateş ölçer ile ateş ölçümü yapar. Ardından klinikte tedavi gören diğer tüm hastalara da uygulandığı gibi, muayene olacak hastaya Covid-19 ile alakalı kapsamlı bir anamnez formu uygulanır. Hasta reşit ise kendisi tarafından, hasta henüz reşit değilse de velisi tarafından bu form imzalanır.
İlk Muayene
Muayene aşamasına geçmeden hemen önce; son 1 ay içerisinde çekilmiş ağız içi radyografi görüntü olmaması halinde, klinikte yer alan panoramik radyoloji cihazı ile ağız içi diş filmi çekilir. Ağız içi film çekildikten sonra hastanın muayene süreci başlar. Ağız içi diş filmi ile ağız içi bulgular değerlendirilir ve notlar alınır. Bu bilgiler, muayenenin ardından hasta ve refakatçisi ile paylaşılır.
Muayene aşamasında yalnızca ortodontik anlamda dişlerin ve çenenin bozukluğu değil, dişlerin dolgu ya da kanal tedavisine ihtiyacının olup olmadığı, diş taşı temizliği gereksiniminin bulunup bulunmadığı ve 20 yaş dişlerinin çekilmesinin gerekip gerekmediği gibi değerlendirmeler de yapılarak hastanın ağız sağlığı için olası tüm ihtiyaçları gözden geçirilir.
Muayene Sonrası
Muayene süreci tamamlandıktan sonra hastaya bilgisayar ekranı üzerinden ağız içi ve ortodontik sorunlarıyla alakalı ayrıntılı bir bilgilendirme yapılır. Bu aşamada ortodonti tedavisi sırasında kullanılacak olan aygıtlar ve hastanın dikkat etmesi gereken noktalar da detaylı şekilde anlatılır.
Hastanın ortodontik tedaviye karar vermesi halinde hastaya özel bir tedavi planlaması yapılır ve tedaviye başlangıç randevusu oluşturulur.
Ortodonti Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Ortodonti tedavisinin süreci hekim tarafından hastaya özel olarak hazırlanacak tedavi programı çerçevesinde belirlenir. Tedavi genel olarak, istenilen sonuca ulaşana kadar sürer. Aktif ortodontik tedaviler 1-4 sene arası sürerken ortalama olarak iki senede tamamlanır. Ancak bazı hastaların biyolojik yapıları gereği tedaviye diğer hastalarda daha erken ya da daha geç cevap verebileceği unutulmamalıdır. Buna ek olarak önleyici tedaviler ve erken tedaviler yalnızca birkaç ay içerisinde tamamlanabilir. Dolayısıyla bu konuda problemin şiddeti, kullanılacak aygıtlar, yüz ve çene yapısı, diş, diş eti ve çene kemiğinin sağlığı ve hastanın tedaviye uyumluluğu etkili olan faktörler arasında bulunur.